Компетентност в биофакторите

Wörwag Pharma GmbH & Co. KG е немска фармацевтична компания със седалище в Бьоблинген, в близост до Щутгарт, с повече от 20 международни дъщерни дружества в Азия, Европа и Южна Америка. През 2021 г. компанията генерира продажби от 269,9 милиона евро с повече от 1200 служители по целия свят.

Компанията разработва, произвежда и разпространява фармацевтични продукти за профилактика и лечение на заболявания, свързани с начина на живот. Wörwag Pharma е особено ангажирана с клиничното използване на биофактори – които включват витамини, минерали и микроелементи – за превенция и лечение на, предимно свързани с възрастта, заболявания като например захарен диабет.

Продуктовата гама на Wörwag Pharma включва продукти, отпускани по лекарско предписание, както и продукти без лекарско предписание и хранителни добавки. Голяма част от ексклузивните в аптеките продукти се използват за лечение на вторични диабетни заболявания. Други решения са ефективни срещу нарушения на нервната система (невропатии), укрепват имунната система или подпомагат поддържането на здрава мускулно-скелетна система.

Wörwag Pharma произвежда както собствени продукти, така и договорни фармацевтични продукти в производствената площадка в специална продуктова база в Лодз, Полша. Модерният сграден комплекс се простира на площ от 9500 квадратни метра и е оборудван с авангардни технологии за производство и развитие. Наскоро придобитият комплекс се развива в център за високи постижения за перорални дозирани форми за групата компании на Wörwag Pharma.

Семейната компания, основана през 1971 г. от д-р Фриц Вьорваг, се управлява от д-р Лусия Чинкве, Герхард Майер и Йохен Шлиндвайн.

Международен екип

Около 1200 служители са отдадени на нашия корпоративен успех в 22 клона, обслужващи общо 36 страни по целия свят.

В централата в Бьоблинген работи и разнообразен екип, представляващ 25 националности. Много от нашите служители се местят в района от родните си страни, за да живеят и работят тук. Нашият корпоративен език е английски.

Делът на жените в компанията е над 70 процента, а около 40 процента заемат ръководни позиции. Компанията поддържа съвместимостта на семейството и кариерата с различни модели - например базирано на доверие работно време и възможност за мобилност.

Работим с изключително разнообразни хора във Wörwag Pharma, като всеки един от тях допринася в работните процеси чрез своята гледна точка, базирана на различията от културно и професионално естество. Това разнообразие създава обогатяваща работна среда, помагайки ни да постигнем най-добрите възможни резултати за много и разнообразни пазари и клиенти.

Nicole Schmolke, Direktorin Human Resources

„Съвместимостта на семейството и кариерата не е празно обещание във Wörwag Pharma. Гъвкавото работно време и възможността да работя от вкъщи ми позволяват, дори на моята отговорна позиция, да бъда до все още малкия си син, когато има нужда от мен. Разбира се, това е изключително мотивиращо.”

– Stefanie, Team Lead Quality 

  "Да бъдем по-близо, за да помагаме по-добре"

  Хората са най-важният фактор за нашия успех: От една страна, нашите отдадени и ангажирани служители помагат за оформянето на развитието на компанията. От друга страна, лекари, фармацевти и специалисти в клиники и медицински центрове в продължение на много години насърчават нашата идея за използване на витамини и минерали в терапията на болестите на цивилизацията.

  С високоефективни решения за поддържане на здравето и терапии, ние подкрепяме нашите клиенти в предотвратяването или лечението на заболявания, свързани с начина на живот. За тази цел разработваме и предлагаме на пазара биофакторни препарати като витамини, минерали и микроелементи.

  Нашите ценности

  Човечността, близостта и отговорността са нашите основни ценности, въз основа на които продължаваме да растем заедно. И до днес една от най-силните ни страни е, че сме останали семеен бизнес въпреки целия ни растеж.

  Нашите действия винаги са насочени към полза и удовлетворение на нашите клиенти. Ние се фокусираме върху тази цел и поемаме отговорност за нея.

  Това, което правим, е надеждно и сигурно и се стремим на всяка цена да изпълняваме обещанията си. Ние сме до хората като надежден партньор – пациенти, клиенти, лекари, фармацевти, доставчици, колеги.

  Наслаждаваме се на работата си и се гордеем с нашите продукти и компанията.

  „Във Wörwag Pharma ние сме отговорни и вярваме в науката, която може да промени живота на милиони хора. Много ми е приятно да работя в тази приятелска, кооперативна и кросфункционална атмосфера – съвместно да измисляме нови решения за нашите пациенти, да бъдем все по-близо, за да можем да помогнем по-добре.“

  – Samer, Innovation Manager

  Нашата история

  Основател на компанията д-р Фриц Вьорваг Основател на компанията
  д-р Фриц Вьорваг
  1971 Фондация на Wörwag Pharma в Щутгарт
  1981 Компанията започва продажбата на magnerot Classic и разработване на биофактори на Германия
  1993 Първa международна локация в Унгария.

  Старт на генерична продуктова линия в Германия.
  Monika Wörwag and Dr. Marcus WörwagСмяна на поколенията: Моника Вьорваг и д-р Маркус Вьорваг поемат управлението
  2015Търговско отделяне на немските генерични лекарства на Wörwag Pharma в AAA Pharma GmbH
  2019 Наследниците на д-р Фриц Вьорваг (Моника Вьорваг и д-р Маркус Вьорваг) се оттеглят от управлението.
  Нов управителен съвет: Герхард Майер, Йохан Шлиндвайн
  1965Градската аптека отвори врати
  в Цуфенхаузен
  от 1994 Последователно развитие на международните пазари в Източна Европа и Централна Азия
  1996 Преместване на компанията в
  текущия й
  централен офис
  в Бьоблинген
  2001
  от 2010 Експанзия в Южна Америка и Азия
  2016Основаване на търговски компании в Русия, Полша и Перу
  2021Ново попълнение към мениджърския екип:
  Д-р Лусия Чинкуе става CINO (директор на иновациите)

  Придобиване на собствено производство, Преместване в новия централен офис

  Wörwag Pharma по света

  woerwagpharma-map

  С дъщерни дружества в 22 държави, Wörwag Pharma е активна на 35 пазара и планира да продължи да създава нови обекти - с амбиция за икономически растеж и пропорционалност, в близост до Щутгарт.

  Our locations