Вьорваг Фарма – България

От откриването си през 1995 г. българското представителство на немската семейна фармацевтична фирма насочва приоритетите си към социално-значими проблеми в медицината.

Woerwag Pharma – България се специализира в предлагането на медикаменти за лечение на захарен диабет и тежките му усложнения, сърдечно-съдови заболявания, желязодефицитни анемии, както и заплашващи аборти и преждевременни раждания.

За изминалите години се гордеем, че в тези области сме инициатори и водещи в много начинания:

Първи в страната запознахме българския лекар с ролята на Бенфотиамин и Алфа-липоевата киселина при сериозните и инвалидизиращи усложнения на захарния диабет, като с това предоставяме един цялостен подход от профилактика с milgamma N до лечение на най-тежките усложнения с Thiogamma 600.

Първи в страната предоставихме възможността на българския лекар да лекува различни сърдечно-съдови заболявания с един от най-кардиоселективните бета-блокери - Bisoprolol с търговското име Bisogamma.

Единственият антианемичен препарат по лекарско предписание с тройна комбинация за лечение на желязодефицитни състояния е продуктът на Woerwag Pharma Ferro-Folgamma.